Ingrediënten

De juiste formule!

Galactic Melkzuur/lactaat

Galactic is een van de wereldleiders in de ontwikkeling en productie van melkzuur en derivaten, met  productiefaciliteiten in België, China en de VS.  Melkzuur en lactaten (melkzuurzouten) worden als ingrediënt toegepast om de houdbaarheid van levensmiddelen te verlengen, de microbiologische veiligheid te borgen en om de smaak en consistentie te verbeteren.

Naast toepassingen met betrekking tot houdbaarheidsverlenging door beperking van groei van bacteriën worden lactaten toegepast vanwege enkele andere voordelen.

  • Rendementsverhoging - Natrium lactaat bindt bij toevoeging zijn eigen gewicht aan water.
  • Dripvorming - In vacuümverpakte worsten wordt natriumlactaat gebruikt omdat het vochtuittreding tijdens het bewaren tegengaat; door zijn waterbindende eigenschappen wordt het vocht beter vastgehouden. Daarnaast wordt de zogenaamde 'bite' verbeterd.
  • Antioxidant - Lactaat werkt synergistisch met anti-oxidanten.

Kalium lactaat bezit dezelfde anti-microbiële eigenschappen als natrium lactaat en wordt toegepast in natrium-arme producten. Om sensorische problemen te voorkomen (kalium lactaat heeft een bittere smaak bij een dosering boven de 2%), wordt in verschillende producten een combinatie van natrium- en kaliumlactaat toegepast.

Lactaten worden onder meer toegepast in ham, boterhamworst, leverworst, barbecueworst, grilworst, kookworst, rookworst, kipfilet en gerookte zalm.

Een greep uit het productassortiment:

GALAFLOW  (Natrium en Kalium lactaat en mengsels)

GALAXIUM (Calcium lactaat)

GALACID (melkzuur)

GALIMAX (mengsels van lactaten met andere organische zuren)

Bezoek ook de website van Galactic

 

Foodpack Benelux

Marie Curiestraat 19
Postbus 16
3840 AA Harderwijk
Tel: +31 (0)341-462100
Fax +31 (0)341-462109

E-mail: alg@foodpack.nl

Foodpack UK

Suite 3, Hornigals
Little Tey Road
Feering
Colchester, Essex
CO5 9RS
United Kingdom
Phone: +44 (0)1376 555230
Fax:     +44 (0)1376 335048
E-mail: ar@foodpack.nl