Ingrediënten

De juiste formule!

Fosfaten

Al meer dan 40 jaar vertegenwoordigen wij de kwalitatief hoogwaardige producten voor de vlees-, vis-, kaas- en smeltkaasindustrie van de firma ICL (voorheen BK-Giulini).

Kutterfosfaten

Tari K – Fibrisol – Brifisol – Plasmal.

De basisfunctie van deze kutterfosfaten is het activeren van het spiereiwit en het stabiliseren van de vleesemulsie (verbetering van de stevigheid). De juiste combinatie van fosfaten is uitermate belangrijk en ICL heeft jarenlange ervaring op dit gebied. Zij leveren de optimale fosfaatmengsels voor een betere water- en/of vetbinding en de juiste stevigheid en structuur van uw eindproduct.

Complete mengsels

Tari complet K, Tari combi K, Fibrisol combi K, Tari K Tari Colpur – Jabarot .

De juiste verhouding van fosfaten, kleurstabilisatoren en aroma's naast eventueel zetmelen, eiwitten etc.

Pekelfosfaten

Tari P – Curafos – Brifisol – Plasmal.

De basisfunctie van deze pekelfosfaten van ICL is het verhogen van het waterbindend vermogen, de hechting en de stevigheid van gekookte enkelvoudige vleesproducten tijdens het slicen dus minder kookverlies. De juiste combinatie van fosfaten is uitermate belangrijk en ICL heeft jarenlange ervaring op dit gebied met als resultaat:

  • Uitstekende oplosbaarheid in de pekel
  • Betere verdeling van de pekel in het vlees
  • Optimale extractie van het vlees
  • Verhoogd waterbindend vermogen
  • Optimale hechting tijdens het slicen

Omkleuringsmiddelen

Tari Colpur – Jabarot.

De juiste kleurontwikkeling van vleesproducten is in hoge mate afhankelijk van de toegevoegde stabilisatoren. De producten van ICL combineren de positieve effecten van verschillende kleurversterkers, afhankelijk van de toepassing en van het productieproces, voor een snel en veilig omkleuringsproces, een aantrekkelijke kleur en de gewenste stabiliteit. Door een optimale toegevoegde hoeveelheid nitriet, wordt de restwaarde van nitriet in het eindproduct aanzienlijk verminderd.

Visindustrie

Brifisol – Pescaplus – Taroma.

Voor de toepassing in:

  • Bevroren garnalen en andere schelpdieren
  • Zalm en tonijn in blik, gerookte vissoorten, gezouten vissoorten
  • Surimi
  • Samengestelde visproducten
  • Inktvis etc.

Brifsol en Pescaplus zijn speciaal ontwikkeld om voor visproducten ongewenste chemische, bacteriologische of enzymatische reacties te voorkomen. Brifsol en Pescaplus zorgen ervoor dat de textuur van het visvlees zowel tijdens transport en opslag als ook tijdens de verwerking onaangetast blijft en verminderen de beschadiging van de celwanden tijdens invriezen (cryoprotectie).

Aroma's en seasonings

Tarimix – Fibrisolmix

Naast de functionele componenten bevatten deze producten ook specifieke seasonings voor tal van traditionele worstsoorten, zoals Frankfurters, Mortadella etc. Hierdoor realiseert de gebruiker een vereenvoudiging van het productieproces, waarbij de veiligheid en de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijven.

Taroma

Hoogwaardige aroma’s voor smaakverbetering met een groot aantal specifieke smaakprofielen, zoals bijvoorbeeld: ham, kip, pikant smoky, bbq, rook, rund, varken

Speciale toepassingen

Tari L – Tarisol Fresh – Tari Fresh

Vloeibare producten voor zowel de behandeling van zwoerd en andere collageenachtige producten (voor de bereiding van rauwe zwoerd-/collageen emulsies) als ook voor het behoud van versheid en het verlengen van de houdbaarheid van vleesproducten in het algemeen.

Bekaplus – Tarigel

Producten op basis van carageen of gelatine voor optimale resultaten in gekookte ham of worstsoorten, alsmede tal van andere specialiteiten.

Tariprot

Specialiteiten op basis van eiwitten, inzetbaar als stabilisator of emulgator.

Smeltkaasindustrie

Joha – Solva

De Joha en Solva smeltzouten van ICL hebben unieke eigenschappen en worden al meer dan 70 resp. 50 jaar over de hele wereld ingezet. ICL heeft een hierdoor excellente ervaring in de smeltkaasindustrie opgedaan en getrainde specialisten staan graag voor u klaar om deze kennis te delen.

Solvarom

Kaasaroma’s, smeltzouten met bijvoorbeeld rookaroma, die het smaakprofiel van smeltkaas of verse kaasbereidingen verbeteren.

Kijk ook op de website van ICL

.

Foodpack Benelux

Marie Curiestraat 19
Postbus 16
3840 AA Harderwijk
Tel: +31 (0)341-462100
Fax +31 (0)341-462109

E-mail: alg@foodpack.nl

Foodpack UK

Suite 3, Hornigals
Little Tey Road
Feering
Colchester, Essex
CO5 9RS
United Kingdom
Phone: +44 (0)1376 555230
Fax:     +44 (0)1376 335048
E-mail: ar@foodpack.nl